Yhdistyksestä

Innovaatiojournalismin Seura r.y. (Finjo) on perustettu helmikuussa 2007. Viisi vuotta perustamisen jälkeen yhdistyksellä on reilut 90 jäsentä.

Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on edistää journalismia, joka käsittelee innovaatioita ja tulevaisuuteen suuntautuneita teemoja sekä toimia yhdyssiteenä toimittajien, tutkijoiden, yritysmaailman edustajien ja muiden innovaatiojournalismista ja sen kehittämisestä kiinnostuneiden kesken sekä lisätä kansallista ja kansainvälistä yhteistoimintaa.

Yhdistys järjestää keskustelutilaisuuksia kiinnostavina pitämistään asioista, käy tutustumassa innovaatioalan toimijoihin ja jakaa vuosittain Innovaatiokide-palkinnon vuoden parhaalle innovaatioaiheiselle jutulle. Yhdistys kehittää internet-sivuistaan vuorovaikutteista keskustelufoorumia, jota jäsenistö voi käyttää innovaatioaiheisten kirjoitustensa julkaisufoorumina.

Finjo haluaa koota uudenlaisesta, avoimesta journalismista kiinnostuneita ihmisiä. Meidän, yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana olevien mielestä innovaatiot tarjoavat hyvän tavan seurata yhteiskunnan muutoksia. Yksinkertaisen määritelmän mukaan innovaatio on kaupallistettu keksintö. Toisin sanoen innovaatiossa kyse on ongelman ratkaisusta ja ratkaisun ottamisesta laajasti käyttöön.  Innovaatiojournalismin seurassa toimivat ovat luonnollisesti kiinnostuneita innovaatioiden leviämisestä ja käyttöönotosta journalismissa ja media-alalla. Mikäli haluat liittyä Finjoon, lähetä jäsenhakemus yhdistyksen hallitukselle hallitus (at) finjo.fi tai ota suoraan yhteyttä yhdistyksen hallituksen jäseniin (yhteystiedot alla). Yhdistyksellä voi olla sekä henkilö- että kannatusjäseniä.

Vuoden 2013 jäsenmaksu on 25 euroa ja kannatusjäsenmaksu 500 euroa. Jäsenmaksun voi suorittaa Ålandsbankenin tilille 660100-01073253.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *