Om sällskapet

Det Finska sällskapet för innovationsjournalistik (Finjo), grundat i februari 2007, fungerar som en länk mellan personer som är intresserade av innovationer, hur innovationer behandles i olika medier och hur man kunde på ett bättre sätt behandla innovationer i olika medier.

Varje år delar Finjo ut Innovationskristallen, det finska priset för innovationsjournalistik. Priset tilldelas en journalist som skrivit en speciellt bra innovationsrelaterad artikel under det föregående året.

Föreningen arrangerar inte enbart den årliga Innovationskristelltävlingen utan ordnar också olika evenemang och besök hos organisationer som skapar eller understöder skapandet av innovationer på olika sätt. Vill du bli medlem i Finjo skickar du helt enkelt en e-post till Finjos styrelse: hallitus(at)finjo.fi. Medlemansökningarna behandles av förningens styrelse och de ansökande meddelas per e-post så snart medlemskapsansökan behandlats. För enskilda medlemmar är medlemsavgiften för år 2013 25 euro. Organisationer som önskar understöda föreningen, är årsavgiften för understödsmedlemskap 500 euro per år. (Avgifterna betalas till bankkontot 660100-1073253 på Ålandsbanken).

Vad är innovationsjournalistik? Om du inte tidigare stött på termen innovationsjournalistik, finner du information om begreppet på Wikipedia. Du kan också bekannta dig med utbildningsprogrammet i innovationsjournalistik Stanfords universitet på deras webbsida http://innovationjournalism.org/. En svenskspåkig sida om innovationsjournalistik finner du på http://deltagarden.bloggproffs.se/.

Yksi kommentti artikkeliin ”Om sällskapet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *